links
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Radio Dukagjini


"Po iu jap një porosi,
Këmba e huaj keq iu rri,
Nuk durohet gjithë vaji i fëmisë,
Çonu të gjithë në shërbim t'lirisë."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Aktuale në IRJM

MES TMERRIT DHE HAMENDJES PËR TË JETUAR

Kumanovë, 13 shtator 2003 (KeL- Selajdin Shabani) - Gjendja në fshatin Brezë të Karadakut të Shkupit, pesë ditë pas sulmit të forcave usharako-policore, në kërkim të neutralizimit të foracve të armatosura shqiptare ku gjatë ditës së diel kishte dy viktima në pamje të parë të duket se jeta aty sërish ka filluar të normalizohet. Por në mesin e banorëve edhe më tej ka mbetur shqetësimi dhe traumatizimi, nga përleshjet në mes grupeve të armatosura shqiptare dhe forcave ushtarako-policore maqedonase. >>>

Arber Xhaferri: S'ka më bashkëjetesë me maqedonët, vendi duhet të ndahet

Shkup, 12 shtator 2003 (KeL) - Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare të Maqedonisë, Arbër Xhaferri, ka qenë i prerë, kritik dhe pesimist me qeverinë e Maqedonisë dhe kryeministrin Cervenkovski. Xhaferri ka thënë se është i bindur se Maqedonia është një shtet që nuk mund t'i shmanget ndarjes dhe se faktikisht është një realitet shtetëror i ndarë mbi baza etnike. Gjithashtu në një intervistë për "Gazeta Shqiptare" Xhaferri nuk i kursen rezervat për Tiranën zyrtare, për presidentin Moisiu dhe për kryeministrin Nano. >>>

KOMUNIKATË NR. 32 - E SHTABIT TË PËRGJITHSHËM TË AKSH-së
Shtabi i Përgjithshëm i AKSH-së njofton opinionin publik, masmediat dhe
faktorët relevant ndërkombëtar se, luftimet e djeshme, që ende vazhdojnë
sot, janë një demonstrim i hapur i terrorizmit shtetëror, i gjenocidizmit
dhe kolonializmit brutal antishqiptar të shtetit artificial sllavomaqedon të
IRJM.së. >>>

Të vrarët në Brezë janë Jakup Murtezani dhe Qail Sherifi nga një fshat i Shkupit
Shkup, 10 shtator 2003 (KeL) - Autoritetet e Shkupit kanë bërë të ditur dje pasdite identitetin e dy personave të vrarë gjatë aksionit të forcave ushtarake e policore maqedonase në Malësinë e Karadakut të Shkupit, përkatësisht... >>>

08 shtator 2003: Policia dhe Ushtria maqedonase sulmon me tërë arsenalin ushtarak fshatin Brezë dhe grupet e armatosura shqiptare

NE ISHIM DHE DO TË MBESIM LUFTËTARË TË UÇK-SË DHE PO E KËRKOJ NEVOJA DO T’I MBROJMË PRAGJET TONA
04 shtator 2003 (KeL - Selajdin SHABANI) - Gjendja në rajonin e Likovës e sidomos fshati Vaksincë, në pamje të parë vazhdon të mbetet në një gjendje të qetë por të rëndë, në mes ankthit nga përplasjet e mundshme dhe shpresës se do t'u iket atyre. Për momentin nuk ka provokime me armë, por vazhdmisht ata janë në shenjestër dhe çdo lëvizje e tyre përcillet si në ndonjë film ngase fshati është i rrethuar nga të katër anët. Banorët e fshatit Vaksincë vazhdojnë të jetojnë të shqetësuar. >>>

GJATË NATËS KA PASUR LUFTIME MES FORCAVE TË AKSH-SË DHE ATYRE SLLAVO-MAQEDONASE
03 shtator 2003 (KeL) - Gjatë natës në fshatin Brezë afër Tanushës, ka pasur luftime mes forcave të armatosura shqiptare dhe forcave sllavo-maqedonase. Sipas raportimeve dhe njoftimeve tona nga terreni këto luftime kanë filluar me një intenzitet të lart, por që janë qetësuar në orët e hershme të mëngjesit. >>>

01 shtator 2003: GJENDJA ALARMANTE NË FSHATRAT E LIKOVËS

31 gusht 2003: LUFTIME NË ZONËN E KARADAKUT NË KUMANOVË

KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë