links
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Radio Dukagjini


"Po iu jap një porosi,
Këmba e huaj keq iu rri,
Nuk durohet gjithë vaji i fëmisë,
Çonu të gjithë në shërbim t'lirisë."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Histori/Historia e Popullit shqiptarë

HISTORIA E LASHTĖ – KREU I
HISTORIA E LASHTĖ – KREU II
HISTORIA E LASHTĖ – KREU III
HISTORIA E LASHTĖ – KREU III-ii

Përmbajtja e këtij linku:
Titulli: HISTORIA E LASHTË

KREU I - PARAARDHËSIT E SHQIPTARËVE

1. Banorët e hershëm të vendit tonë
2. Ilirët

KREU II - SHTETET ILIRE

3. Mbretëria e Enkelejeve, e Taulantëve dhe e Ardianëve
4. Lufta e adrianëve kundër pushtimit romak
5. Shteti i Epirit
6. Mbretëria Dardane
7. Arti dhe Kultura. Paganizmi
8. Iliria nën Perandorinë Romake

HISTORIA E MESJETËS

KREU III -SHQIPËRIA NË PERANDORINË BIZANTINE (Shek.IV-XiV).
PRINCIPATAT SHQIPTARE

9-10. Shqipëria në shekujt e parë të mesjetës
11. Shqipëria në shek.XI-XII
12. Luftërat politike në Shqipëri në shek.XII-XIII. Principata e Arbrit
13-14. Fuqizimi i principiatave shqiptare gjatë shek.XIV
15. Shoqëria shqiptare në mesjetë
16. Kultura dhe arti në shek.XIII-XV

EPOKA E GJERGJ KASTRIOTIT- SKËNDERBEUT

KREU .IV - SULMET E PARA OSMANE DHE QËNDRESA E SHQIPTARËVE
17. SULEMT E PARA OSMANE DHE QËNDRESA E SHQIPTARËVE
18. GJERGJ KAASTRIOTI- SKËNDERBEU. LIDHJA SHQIPTARE E LEZHËS
19.FITORET E LIDHJES SHQIPTARE NËN UDHËHEQJEN E SKËNDERBEUT GJATË VITEVE 1444-1457.
20. MARRËDHËNIET E SKËNDERBEUT ME EVROPËN
21. BETEJAT E MËDHA TË VITEVE 60. QËNDRESA E SHQIPTARËVE TË MORESË
22. VAZHDIMI I QËNDRESËS ANTIOSMANE PAS VDEKJES SË SKËNDERBEUT

KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë