links
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Radio Dukagjini


"Po iu jap një porosi,
Këmba e huaj keq iu rri,
Nuk durohet gjithë vaji i fëmisë,
Çonu të gjithë në shërbim t'lirisë."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
Vetëvrasjet në Kosovë

Rritet numri i femrave NË KOSOVË që ia marrin jetën vetes

Prishtinë, 14 gusht 2004 (KeL) - Vetëm në javët e fundit, të paktën tri nuse i kanë dhënë fund jetës me vetëdëshirë, pa lënë të paktën asnjë copë letër, në të cilën do t'i tregonin arsyet që i kanë shtyrë drejt vdekjes. Njëra var veten në litar, tjetra pi helm, e treta gjendet e mbytur në liqe. Fatkeqësisht, sivjet “është në modë” që nuset ta mbysin veten. Vetëm në javët e fundit, të paktën tri nuse i kanë dhënë fund jetës me vetëdëshirë, pa lënë të paktën asnjë copë letër, në të cilën do t'i tregonin arsyet që i kanë shtyrë drejt vdekjes. >>>

VETËVRASJA, NJË FENOMEN SHKATËRRIMTAR

Prishtinë, 02 qershor 2004 (KeL/Ornela Ademovi) - Eshtë një fakt i pa mohueshëm tashmë, që në dekadën e tranzicionit, për shkak të një vakuumi shpirtëror, ideologjik dhe moral, si dhe problemeve të pabarazisë ekonomike, faktorë këta që I dhanë tipare të reja shoqërisë shqiptare, e cila që atëherë po përjeton një krizë identiteti, fenomeni i vetëvrasjes është bërë pjesë e jetës së përditshme të shqiptarëve. Çdo ditë nëpër gazeta lexojmë mbi një apo dy vetëvrasje apo tentativa vetëvrasjesh, që për nga mënyra ngjasojnë shumë me njëra-tjetrën. >>>

KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë