links
KeL - Kosova e lirë www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
 Portrete
 Portrete të vjetra

Frangu i Bardhë
  Gjon Buzuku
  Pjetër Bogdani

 Portretet janë marrë nga   
 Aktualizuar më: 31 maj 2004 
Portrete

Mic Sokoli (1839-1881)

Mic Sokoli ka qenë luftëtarë i shquar i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Lindi më 1839 në Fang të Bujanitnë një familje patriotësh. Udhëhoqi njësi të mëdha luftarake të Lidhjes në shumë beteja. Mori pjesë në luftimet e Gjakovës kundër Mehmet Ali Pashës, u dallua në betejën e Nokshiqit kundër agresorëve malazeze, luftoi Plavë e në Gulicë, në Hot, në Grudë, në Tuz, në Prizren, në Gjakovë, në Ferizaj, në Gjilan dhe në Shkup. Në betejën e Sivivës ( prill 1881) kundër forcave osmane të Dervish Pashës kreu një akt trimërie të rallë, duke i vënë gjoksin topit të armikut dhe ra heroikisht në fushën e betejës.

Komentoni artikullin/lajmin e mësipërm:
Emri dhe Mbiemri:
E-Mail:
Komenti juaj:  
 
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë