links
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com

Radio Dukagjini


"Po iu jap një porosi,
Këmba e huaj keq iu rri,
Nuk durohet gjithë vaji i fëmisë,
Çonu të gjithë në shërbim t'lirisë."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INAUGURIMI I TUNELIT NË KALIMASH

URIME BASHKIMI KOMBËTARË!!!

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=FOy6B-3fm64

Prishtinë / Kalimash, 31.05.2009 - Sot (e diel), pas shpimit të centimetrave të fundit të tunelit të Kalimashit, zyrtarisht është hapur njëri krah i autostradës Durrës-Kukës-Morin. Diç pas orës 12:00 kryeministrat e Kosovës dhe Shqipërisë, Hashim Thaçi e Sali Berisha, janë përqafuar në mesin e tunelit, ndërkohë që kryeministri i Shqipërisë ka përshkruar rrugën, duke hyrë në tunel nga Thirra, ndërsa kryeministri i Kosovës ka përshkruar tunelin duke hyrë nga ana tjetër, Kukësi. >>> Lexo më shumë

Varrimi i presidentit Dr. Rugova

Qindra mijëra qytetarë i japin lamtumirën e fundit Presidentit Ibrahim Rugova në Kosovën e kapluar nga zia
Prishtinë, 26 janar 2006 (QIK/KEL) - Kosova sot në zi i tha lamtumirën e fundit Presidentit të saj Dr.Ibrahim Rugova, nga disa qindra mijëra njerëz nga mbarë Kosova, Shqipëria dhe viset ku banojnë shqiptarët. Pati sot në Prishtinë edhe shumë delegacione shtetërore nga Evropa dhe bota, të cilat kishin ardhur për të nderuar Presidentin Rugova, si lider historik të Kosovës. Ishin sot të pranishëm në Prishtinë pothuajse të gjithë liderët politikë e institucionalë shqiptarë të Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Malit të Zi, Luginës së Preshevës dhe diasporës, por edhe krijues e intelektualë. Ishin aty edhe shumë përfaqësues të klerit musliman dhe katolikë. >>> [Për më shumë: http://www.ibrahim-rugova.com]

 EKSKLUZIVE-Çështja Kombëtare: Fakte, Argumente, Shifra, shënime...
NËSE VETËM NJË LIBËR SHQIP GJINDEJ NË FSHAT, ATËHERË DIGJEJ I TËRË FSHATI (XXI)
Prishtinë, 01 maj 2004 (KeL / Qazim META) - Sipas të dhënave që gjenden në Arkivin e Jugosllavisë, (Fondi i Ministrisë së Punëve të Brendshme (1918-1941), në Kosovë do të fillojë çvendosja e shqiptarëve në kampet e përqëndrimit në Nish dhe Leskovcë (1919-1921). Sipas këtyre materialeve vetëm gjatë vitit 1919 në Kosovë janë likuiduar: Në Prefekturën e Pejës janë likuiduar 1563 shqiptarë, kryesisht gra, pleq e fëmijë, ndërsa janë djegur 714 shtëpi. >>>

SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE PREJ KOSOVËS NË TURQI 1912-1915 (XX)
Prishtinë, 14 tetor 2003 (KeL / Qazim META) - Sipas dokumenteve që gjenden në Arkivin e Sekretariatit Federativ të Punëve të Jashtme në Beograd, në Fondin PO (Politçko Odelenje) nga Konsulati gjeneral jepen këto të dhëna për shpërnguljen e shqiptarëve nëpër Selanik në Turqi. Sipas dokumentit numër 1246 të përpiluar më 12 prill 1914 jepen këto shifra:... >>>

KLIKO KËTU PËR TE FAQJA SPECIALE >>>

Histori / Trojet shqiptare / Çamëria, kjo tokë shqiptare
Shqiptarët në Rumani, një histori e lashtë
Prishtinë, mars 2004 (KeL/KD) - Viti 1595 është data që dokumenton vendosjen e shqipëtarëve në trojet rumune. Kjo datë vërtetohet nga një dokument i Simon Movilës më 1602-shin, në lidhje me vendosjen e disa shqipëtarëve në fshatin Këlinesht të rrethit Prahova. Një histori e lashtë 406-vjeçare e Rumanisë, lidhet me vendin e vogël në juglindje të Evropës - Shqipërinë. Sot në shekullin e ri shqiptarët e Rumanisë përbëjnë një minoritet të konsiderueshëm: me një gazetë, shoqatë që mbron të drejtat e tyre dhe kanë të drejtën të kenë përfaqësi në Parlament. >>>

Zbulohet enciklopedia shqiptare 300-vjeçare
Prishtinë, 10 maj 2004 KeL) - “Illyricum Sacrum” është një vepër enciklopedike me 5500 faqe, e ndarë në nëntë vëllime. Në të flitet për historinë e ilirëve, domethënë për historinë e shqiptarëve që kanë jetuar në faqen perëndimore të Ballkanit, ku shtriheshin fiset ilire. “Illyricum Sacrum” përmban gjithashtu harta, skica dhe ilustrime të shumta për të parët tanë, të cilat nuk gjenden askund veç në këtë vepër të madhe. >>>

 Në përkujtim të luftës heroike të UÇK-së, nga arkivi i KeL-it

NË XHEPIN E MAJTË TË UNIFORMËS SË TIJ TË ZEZË QË ISHTE NGJYROSUR ME GJAKUN E TIJ TË KUQ, MBANTE FOTOGRAFITË E GOCAVE TË TIJ TË DASHURA
Prishtinë, 28 maj 1999 (Kosova e lirë - KeL) - Nata mbuloi horizontin dhe shënoi fundin edhe të një dite të gjatë të kësaj pranvere të përgjakshme. Terrin e zi të kësaj nate të zezë qante zëri i ëmbël i luftëtarëve të lirisë, tek qendronin të shtrirë në dhomën e një shtëpie gjysëm të djegur diku në Lugun e Baranit. >>>

PËR NJË QASJE SHKENCORE TË POLITIKËS NË KOSOVË
NË BURG ME UKSHIN HOTIN 2
NË BURG ME UKSHIN HOTIN 1

UKSHIN HOTI - NJĖ EMĖR I PĖRVEĒĖM I LĖVIZJES SHQIPTARE 1

FILOZOFIA E ÇËSHTJES SHQIPTARE

E dashur motër: Gjatë vizitës së djeshme (09.11.1997), më duket realisht mirë

KeL - Kosova e lirë - www.kosovaelire.com
KeL - Kosova e lirë